Home Materiaal Branches
Brandweer
Politie
Militair
Hulpverlening
Publiek transport
Custom builds
Producten
Carrosserieën
Cabineverlengingen
Cabines
Watertanks
Service & Kwaliteit Over ons Contact

Over ons

Het internationale, innovatieve familiebedrijf Plastisol bestaat ruim veertig jaar. Het werd opgericht in 1973 en startte toen met de productie van water- en schuimtanks. Toen Rob Walraven het bedrijf
in 1985 van zijn vader overnam, richtte Plastisol zich op de specialisatie in brandweervoertuigen en op het verder ontwikkelen van complete carrosserieën, cabines en cabineverlengingen. Ook de export van producten werd belangrijker. Ruim 90% van alle Plastisol-producten wordt nu wereldwijd geëxporteerd. Het marktaandeel op de Nederlandse thuismarkt ligt boven de 50%.

De hoofdvestiging van Plastisol in Wanroij (Noordoost-Brabant, in het zuiden van Nederland) heeft een productiefaciliteit van zo’n 12.000 m2 en er werken momenteel 125 medewerkers. Op de hoofdvestiging worden de carrosserieën, cabines, cabineverlengingen en tanks ontworpen, geeëngeneerd en geproduceerd. De composiet sandwichconstructies vinden hun weg in een steeds bredere afzetmarkt.

Plastisol heeft ook vestigingen in het Britse Lancashire (Leyland) en het Amerikaanse Groton (New York).

Sinds begin 2006 heeft Plastisol ook een vestiging in het Amerikaanse Groton (New York), om de locale markt aldaar beter te kunnen bedienen. Mogelijke nieuwe vestigingen worden onderzocht, terwijl de huidige productiefaciliteit in Wanroij van circa 12.000m² op korte termijn geheel zal worden vernieuwd en uitgebreid.